Over ons…

Over ons…

Vanaf juli 2016 worden voor gezelschappen rondvaarten georganiseerd in de wateren rond Alem (Gld). Deze rondvaarten worden uitgevoerd vanuit en in samenwerking met Jachthaven en Eetcafé De Maas. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor dit doel omgebouwde Zalmschouw, een vissersbootje dat in het verleden in deze buurt veel werd gebouwd en gebruikt op de Maas. Het bootje kan maximaal 12 passagiers meenemen. De schipper, Tom Bouwman, heeft al een lange ervaring in het rondvaartbedrijf, met name in de Biesbosch.

Lees meer
Arrangementen: Sluis St Andries

Arrangementen

We bieden u de volgende arrangementen:

Een rondvaart van 45 minuten voor maximaal 12 personen;
Een rondvaart met een Alems Visfeestje tijdens de tocht gevolgd door de rest van de maaltijd in het Eetcafé;
Bevertochten, tegen het vallen van de avond;
Kinderfeestje tijdens een tochtje met pannenkoek bakken aan boord en bezoek strandje;
Vroege Vogeltochten.

Arcadia aan de steiger

Watervilla “Arcadia”

Wilt u de natuur echt meemaken, overnacht dan eens in dit luxueuze, varende huisje dat net zo comfortabel is als uw eigen huis. We leggen voor u de Arcadia neer op een rustige plek in de mooie wateren rond Alem of, in overleg, op een andere plek naar uw wens. Zo creëren we voor u uw eigen privé eiland midden in de natuur!

Dierenleven

Dierenleven

In het vaargebied is een grote verscheidenheid aan dierenleven te bewonderen. Watervogels op, in en boven het water, in de lucht roofvogels, uilen en scholeksters en op de wal het vee van de boeren in de omgeving.

Info over Alem

Info over Alem

Alem is een klein, landelijk dorp met ±620 inwoners, gelegen in de Bommelerwaard. Het is omringd door water, weilanden en akkers. Naast in de eigen jachthaven, kan ook overnacht worden in diverse Bed and Breakfasts in het dorp. Het schiereiland van Alem is ontstaan door een aantal Maasafsnijdingen in het verleden. Omdat de Maas de grens is tussen de provincies Noord-Brabant en Gelderland verhuisde door deze afsnijdingen Alem van de provincie Noord-Brabant naar Gelderland.

Recente berichten